Søg:    
                             
> Forside > Nyheder > Nem og sikker opsætning af fliser
  

Country:

 

Nem og sikker opsætning af fliser


Der findes ikke en fliseklæber, som kan løse alle opgaver. Blandt andet er underlaget af afgørende betydning for valg af produkt.


En gammel betonvæg bevæger sig ikke ret meget, mens en nystøbt letbetonvæg svinder adskillige millimeter i løbet af de første år. En gipspladevæg eller et krydsfinergulv er flek-sibelt i forhold til en pudset murstensvæg eller en væg af gasbetonblokke. Nogle fliser kan suge en masse vand, mens andre fliser har en helt tæt overflade.
 

Det stiller alt sammen forskellige krav til den fliseklæber, der skal anvendes. Og vælger man en fliseklæber med forkerte egenskaber, ja så risikerer man hulrum bag fliserne, løse fliser der falder ned eller sidder skævt.
 

Men det behøver nu slet ikke at være så svært at vælge den rigtige klæber. Mira har nemlig sammensat et sortiment af tre fliseklæbere, der tilsammen kan dække stort set alle opgaver på både gulv og væg.

Den grå C2TE er beregnet til opklæbning på stabilt underlag som gammel beton, pudset murværk eller gasbeton blokke. Den hvide z-fix, der rækker længere og er ekstra let at påføre, kan anvendes på de samme underlag, men egner sig specielt til tynde, lyse keramik fliser og lyse marmorfliser, hvor grå fliseklæb kan give gen-nemskin. Til fleksible underlag og underlag, der svinder eller udvider sig meget skal man vælge 3600 multicrete. 3600 er også hvid, så den kan anvendes til alle flisetyper.
 

Når flisebeklædningen skal fuges, er det først og fremmest fugebredden, der bestemmer, hvilken fugemasse, man skal vælge. Mira’s sortiment har tre at vælge imellem. Mastic til fuger op til 5 mm bredde, rustik til brede fuger – op til 15 mm – og supercolour som dæk-ker fugebredder fra 2 til 10 mm. Alle fugerne fås i flere farver, supercolour i hele 25.
 

Søger man råd og vejledning om fliseopsætning og fugning, er den nye Mira Håndbog et godt sted at begynde. Den lille bog gennemgår på 32 sider stort set alt, hvad der er værd at vide om gulvafretning, vandtætning af væg og gulv i vådrum, fliseopsætning og fugning samt pleje og rengøring af flise- og klinkebeklædninger. Det hele på en let og overskuelig måde, så alle kan være med. Informationerne i håndbogen bygger på 50 års erfaring med udvikling, produktion og salg af blandt andet fliseklæb til det meste af Nord- og Østeuropa.
 

Mira’s håndbog er gratis, og den kan hentes i byggemarkeder og fliseforretninger, hvor også fliseklæberne og fugemasserne kan købes. Du kan også få oplyst forhandler og bestille håndbogen på telefon 46 19 19 46 eller downloade den her >

 

Med Mira håndbogen og en Mira fliseklæb er det nu både nemt og sikkert at sætte fliser op på gulv og væg

Download artiklen
 


Dene artikel kan downloades i wordformat og det tilhørende foto kan downloades som JPG fil i høj opløsning her >

mira byggeprodukter a/s Egegårdsvej 2 4621 Gadstrup tlf. +45 46 19 19 46 fax +45 46 19 20 21 info@mira.eu.com